Παραγωγή  στο  ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. διατροφαρμακευτικών  προϊόντων  από  το  μανιτάρι Lentinus edodes.

ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Ι.ΓΕ.Μ.Κ. - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΩΔΙΜΩΝ ΜΥΚΗΤΩΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:  Δρ. Αντώνης Φιλιππούσης,  Εντ. Ερευνητής
www.nagref.gr/iamc/mushroom

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ  Δρ. ΑΝΤ. ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗ  ΚΑΙ  Δρ. ΚΛ. ΙΣΡΑΗΛΙΔΗ  ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ LENTINULA EDODES

  • Συμμετοχή στην Έκθεση Καινοτομίας «Η Ελλάδα Δημιουργεί και Καινοτομεί» Athens Business Club 2004 (Αθήνα, 16-24 Αυγούστου 2004).  

            Η Εκθεση Καινοτομικών Προϊόντων του “Athens Business Club”, πραγματοποιήθηκε στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας (Ποσειδώνος 41-43, Γλυφάδα) από 16 μέχρι 24 Αυγούστου 2004. Οργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στο πλαίσιο των δράσεων για την επιχειρηματική αξιοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων

Το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. συμμετείχε, ύστερα από αξιολόγηση της πρότασής του, με την παρουσίαση καινοτόμου προϊόντος που αφορούσε σε ιδιοσκεύασμα του λυοφιλισμένου εδώδιμου μανιταριού Lentinula edodes  (Shiitake) σε κάψουλες. Συγκεκριμένα παρουσιάσθηκε η πρόταση των ερευνητών Δρ. Κ. Ισραηλίδη και Δρ. Α. Φιλιππούση που αφορά στην παραγωγή του εν λόγω ιδιοσκευάσματος για κατανάλωση σαν αποξηραμένο λειτουργικό τρόφιμο, που θα εμπλουτίζει και θα ενισχύει την κανονική δίαιτα, καθώς οι πολυσακχαρίτες και οι άλλες ουσίες που περιέχονται στο συγκεκριμένο μανιτάρι, έχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα ανοσοδιεγερτικές και άλλες θεραπευτικές δράσεις.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών επισκέφθηκε το περίπτερο του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. και ενημερώθηκε για την καινοτομία ΠΡΑΞΕ 02 138 από τους ερευνητές Δρ. Κ. Ισραηλίδη και Δρ. Α. Φιλιππούση.

 

  • Συμμετοχή στην Έκθεση Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης «Καινοτομία σε Στεριά και σε Θάλασσα» Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα, 18-20 Απριλίου 2005.

 

Η έκθεση διοργανώθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ε.. Jose Manuel Baroso. Ο κος Baroso συνοδευόμενος από τον Υπουργό Ανάπτυξης κο Δ. Σιούφα και τον Γ. Γραμματέα κον Ι. Τσουκαλά ξεναγήθηκε στο περίπτερο του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. , όπου παρουσιάστηκε η καινοτομία που αναπτύχθηκε στα πλαίσια του Έργου ΠΡΑΞΕ 138 (Α’ Φάση, Γ.Γ.Ε.Τ.), από τους Δρ. Κ. Ισραηλίδη και Δρ. Α. Φιλιππούση και εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για την υλοποίηση της εν λόγω επιχειρηματικής δράσης.

  • ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ-ΒΡΑΒΕΥΣΗ: 2ο Βραβείο Καινοτόμου Επιχειρησιακού Σχεδίου

 

Στα πλαίσια του 6th International Venture Capital Forum, το επιχειρησιακό σχέδιο IMMULENT των Δρ. Κ. Ισραηλίδη και Δρ. Α. Φιλιππούση, που εκπονήθηκε στα πλαίσια του 02 ΠΡΑΞΕ 138, βραβεύθηκε σαν το 2ο καλύτερο μεταξύ 52 σχεδίων που κατατέθηκαν από Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο, Ισραήλ, Ρουμανία, ΠΓΔΜ και ΗΠΑ για το διαγωνισμό “Best Business Plan”. Η τελετή απονομής έγινε στις 14/6/2005 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία μεταξύ πλήθους εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και της πολιτείας.

 

 

  • Βράβευση των κκ Κ. Ισραηλίδη και Α. Φιλιππούση με το 2ο Βραβείο Καλύτερου
                                   Επιχειρησιακού  Σχεδίου
     

 

  • Tο 2ο Βραβείο Καλύτερου Επιχειρησιακού Σχεδίου που απονεμήθηκε στους κκ Κ. Ισραηλίδη και Α. Φιλιππούση για το καινοτόμο σχέδιο τους που αφορά στη δημιουργία στην Ελλάδα μονάδας παραγωγής σκευάσματος ξηρής σκόνης του μανιταριού Lentinula edodes (έχει ανοσοδιεγερτικές-αντικαρκινικές ιδιότητες) για φαρμακευτική και διατροφική χρήση.

 

 

 

αρχική  σελίδα 


Ιωάννου Μεταξά 4, 19002 Παιανία, Τηλ.210 6642060 

Design by